Öppna bankkonto online

start ett bankkonto online

Du behöver inte besöka en bank för att starta nytt bankkonto utan med dator eller mobil med internetuppkoppling kan du enkelt öppna bankkonto online.

Många lever kvar i det gamla och tänker att de måste gå till ett bankkontor för att kunna öppna ett nytt konto. Men internet har förändrat allt och numera kan du öppna bankkonto online – på en plats och tid som passar dig. Med uppkoppling är du inte beroende av banktider och kontorstider utan du kan enkelt utföra bankärenden när du själv vill – vilket det är på kvällstid, helg eller röd dag.

Vi lever i en tid då stress styr vardagen och fritid är värdefull och svår att planera in i minsta detalj. Ofta inträffar något som gör att möten måste flyttas och planer ändras i sista minuten. Då kan det vara frustrerande att behöva passa tider – exempelvis för bankmöte. Istället kan en onlinebank, kreditbolag eller bank med internetbank vara lösningen.

Bankkonto direkt – utan personligt besök!

Genom att utföra bankärenden online blir du nämligen mer flexibel och får mer frihet. Hur är det möjligt? För att kunna starta konto måste du legitimera dig och detta sker enklast genom mobilt bankid eller bankid i dator. Du kan ansöka om olika typer av bankkonto – som sparkonto, lönekonto och privatkonto. De olika typerna har olika användningsområden och kan ha olika sparränta.

Du kan koppla konton till betalkort och du kan även ange bankkonto till Skatteverket och företag för snabbare återbetalning eller återbäring. I internetbanken eller internettjänsten kan du även se en översikt över dina konton och du kan ändra namn på dem samt lägga till autogiro, automatiskt sparande och andra tjänster.

Bankkonto med betalkort

Ett betalkort kopplat till bankkonto kan vara av två typer. Antingen kan du ha möjlighet att handla på kredit (kreditkort) som VISA eller MasterCard eller så dras pengarna direkt via ett kort utan kredit (debetkort). För att kunna betala online med debetkort måste du ha ett kort kopplat till ditt konto och du måste ha tillräckligt med pengar på det kontot för att det ska vara möjligt att genomföra köpet.

Du måste också vara beredd på att signera köpet genom att verifiera med bankid eller kod i bankdosa. Ibland måste du logga in på din internetbank och låsa upp kortet för internetköp. Detta är särskilt vanligt om du handlar i utländska webbutiker som Amazon eller Ebay. Tänk på att om du handlar från utlandet kan kursen variera och ofta reserveras ett belopp när du handlar.

Först när varan skickas går köpet officiellt igenom och det är då kursen beräknas slutgiltigt. Om du gör en retur av en vara köpt i utländsk webbutik är det därför inte säkert att du får igen exakt samma summa pengar (räknat i svenska kronor) som du betalade – det beror på vad kursen står i vid återbetalningstillfället.

Privat bankkonto och företagskonto

Förutom privat bankkonto kan du även ansöka om företagskonto direkt online. Då vänder du dig till bank, kreditinstitut eller kreditbolag och fyller i alla ansökningsuppgifter. Tack vare avregleringen har du nu möjlighet att välja bland flera aktörer och du kan på så vis enkelt hitta det alternativ som passar dig bäst när det gäller finansiella tjänster och betalningar.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *