Låna pengar direkt online

Låna pengar online

Du måste inte besöka din bank för att ansöka om lån. Låna pengar direkt online så går det snabbare och smidigare.

Många tror att man måste gå till banken eller boka telefonmöte för att få låna pengar. Men nu för tiden är det enklaste att ansöka om snabblån eller privatlån direkt online. Du får svar snabbt (ofta direkt på skärmen eller i mobilen) och om du ansöker om snabblån får du också pengarna utbetalda väldigt snabbt – kanske redan samma dag.

När du ansöker direkt online sparar du mycket tid. Glöm inte att jämföra ränta och avgifter så att du hittar ett bra lån med låg ränta. Enklast är att använda en tjänst som jämför flera långivare och banker. Då får du olika förslag och kan lätt välja det som är bäst. Snabblån och privatlån är av typen blancolån och det betyder att du lånar utan säkerhet.

Vad krävs för att få låna online?

Det finns några grundläggande krav för att du ska få låna pengar. Dels måste du vara minst 18 år och folkbokförd i Sverige. Det kan också finnas krav på lägsta inkomst, men en del låneföretag erbjuder också lån utan inkomst. Ju mer ordnad ekonomi du har och ju lägre summa du ansöker om, desto enklare är det att få godkänt på låneansökan. Ofta får du svar direkt eller inom ett par minuter.

Har du betalningsanmärkningar och obetalda skulder kan det vara något svårare att få låna pengar – men det är inte omöjligt. När du ansöker om lån görs en kreditkoll (kreditupplysning) och det främsta skälet är att kreditföretaget eller banken vill se att du har tillräckligt god ekonomi för att du ska kunna betala tillbaka lånet. En sådan koll görs både för deras och din säkerhet – för det är ingen bra idé att ha mer lån än man kan klara av.

Snabblån, privatlån eller smslån?

Beroende på hur mycket du behöver låna finns det flera lån som kan passa. Det vanligaste är att ansöka om små summor (som 500 kronor, 1000 kronor eller 5000 kronor) via smslån eller snabblån medan privatlån kan lämpa sig bättre för högre summor. Med privatlån kan du låna 50 000 kronor, 100 000 kronor, 350 000 kronor och hos vissa långivare kan du låna så mycket som 650 000 kronor.

Snabblån är enkla att ansöka om och betalas ut snabbt, medan en ansökan om privatlån kan ta lite längre tid att hantera. Många ser privatlån som en nödlösning vid bostadsköp och det kan vara ett bra alternativ om man inte hunnit spara ihop till kontantinsatsen på 15 % av köpesumman. En del använder också privatlån för att lösa gamla skulder och krediter med hög ränta.

Genom att lösa dyra lån och krediter kan du spara stora pengar varje år och istället för att betala av flera skulder får du bara ett större lån att tänka på. Snabblån är generellt sett dyrare i ränta och avgift än ett privatlån, men det finns undantag. Hos vissa långivare kan du nämligen hitta gratis smslån och snabblån – fast detta erbjudande gäller vanligtvis endast första gången du ansöker om lån.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *